Brännskador

Dimman har tagit över Nackstahooden...ser knappt trädet utanför fönstret. Varit iväg en sväng till skolan och sökt artiklar till C-uppsatsen och bokat tid hos vår handledare. Ämnet vi ska skriva om är brännskador.

eld2

Annars är jag fortfarande förkyld men resten av dagen ska jag göra allt för att kurera mig...har redan ätit en massa glass som har lindrat halsen lite ;-)

Förresten fick igen uppsatsen igår å jag är godkänd och inga kompletteringar..tjihoooo..10 poäng till tagna


host, host, snörvel, snörvel

ååå jag har blivit förkyld...halsen smärtar och ögonen rinner och näsan är täppt! Var jätte jobbigt och vakna...

prosit

kinamat

Jobbade i vakten på kåren inatt. Var riktigt roligt fast idag är jag trött. Kom hem vid halv 6 imorse, sov till halv elva, steg upp å glodde lite på project runway. Efter att ha sett en reklam med choklad blev vi jättesugna på kinamat (konstigt nog). Så det blev tre rätters =)

En stor applåd till den som kom på hemkörning!!

Film

Förra helgen såg vi filmen "Djävulen bär Prada" som handlar om Andrea som är en ambitiös men naiv småstadstjej som kommer till New York och får jobbet tusentals unga kvinnor skulle gå över lik för att få. Men chefen på den amerikanska modetidningen Runway visar sig vara djävulen själv. Andrea försakar både pojkvän och kompisar för att ställa upp på alla hennes nycker men inser till sist att jobbet håller på att ta livet av henne. Hon måste bestämma sig för om hon verkligen är beredd att sälja sin själ till djävulen.  Tycker filmen var jättebra! Ganska förutsägbar men en riktig Sofie film ;-) dessutom en massa snygga kläder (som jag vill ha), bitchiga kommentarer och en snygg Adrien Grenier… Får 4 popcorn av 5

 


Lillasyster



Hanna, min lillasyster. Hon är bara tio men ibland kommer hon med så roliga och kloka kommentarer! För några dagar sedan pratade jag med henne i telefonen och jag berättade om skolan och sa att det var stressigt och förvirrande..då säger hon "ta det lugnt syrran...ta ett klockslag i taget" *skrattar*

Ska följa ditt råd =)

Förvirrad!

Nominalskalor, variabel, variationsvidd, spridningsmått, aritmetiskt medelvärde, kvartilavstånd, standardsavvikelser, box-plot, chi-2 test, hypoteser, kritiska värden, frihetsgrader, statistiska analyser, konfidensintervall m.m. Visst låter de intressant??? nja väldigt förvirrande men jag hoppas att man i slutändan ska fatta...

Gjort idag: Föreläsning om statistik & projektplan, ätit middag, städat mitt rum och pratat en massa i telefonen
Borde göra: Läsa Polit & Beck
Väder: Grått och trist, vars är snön???
Humör: Glad och förvirrad
Musik: Coldplay just nu...

fortsättning följer...

Jag ogillar verkligen orden "too be continued...." tycker faktiskt att Kanal 5 kunde ha visat ett dubbelavsnitt på Greys anatomy...hallååå hur ska man orka vänta till tisdag???

Kaffe

Jag vill ha en...half-caf, double-tall, non fat, whole-milk foam, bone-dry, half-pump mocha, half sugar in the raw, double cup, no lid, capp. Och I take it flying.

Vilket betyder att jag vill ha en stor kopp mockablandad cappuccino med skummjölk utan alltför mycket mjölkskum, med låg koffeinhalt, lite råsocker, dubbla koppar och inget lock. Och så vill jag ta kaffet med mig...

Kolla in
http://www.kaffeinformation.se/

Smärta

Har så himla ont i nacken...brukar inte klaga men i morse var den jobbig!
Den 13/4, 2003 var jag med i en bilolycka. Var ute och övningskörde med mamma då vi blev påkörda från vänster. Bilen körde rakt in i min sida, nästa jag minns var då brandmännen satte på mig en halskrage... de blev ambulansfärd in till sjukhuset och där konstaterade man att jag fått en kontusion i vänster sida av huvudet samt en halsryggsdistorsion. Denna skada har lett till kvarstående ständig smärta till höger i nacken en s.k Whiplash -skada.

"Finns inget vi kan göra åt detta - du måste lära dig att leva med smärtan" sa läkarna och efter typ tre år så har jag blivit van vid den. Men jag måste bli bättre på att göra mina övningar som jag fått av sjukgymnasten!!!

shopping

Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar att shoppa =) så därför blev jag så glad när A-S ville ha hjälp å hitta ett par stövlar. Så idag har vi varit på skojakt! Hittade ett par jättesnygga svarta stövlar åt henne. sen kunde jag ju så klart inte låta bli å handla själv ;-) så det blev en grå tröja och en topp från hm med lite 50 talsstuk, en slips, 4 böcker, ett halsband från indiska och en flaska vin.

Dessutom delade de ut gratis halsdukar från Bik Bok, så jag är nu ägare till en blåröd randig halsduk..inte dåligt!!

Rapport från ett regnigt sundsvall

Idag har vi haft forskningsdag på skolan med innehåll om palliativ sedering, smärta vid kejsarsnitt, fysiologi av längdskidåkning, närstående till psykisk sjuka och utvecklingen av en hälsofrämjande skola. Professorer, doktorander, specialistsjuksköterskor, lektorer, barnmorskor osv har pratat. Varit en ganska bra dag, vissa föreläsningar roligare än andra men i överlag intressant!

Annars händer det inte så mycket, mina tankar är hela tiden på c-uppsatsen...vad ska man skriva om??
Om jag får som jag vill så kommer jag skriva c-uppsats samtidigt som jag går ut på psyk och vårdcentral praktik. Vet att detta kommer bli tufft och jag behöver sannolikt en månads semester i nått varmt land när allt detta är över men det är det värt!! Jag vet att jag kan klara av detta och med stöd från mina kära vänner och min familj men framförallt min c-uppsats kompanjon så kommer det nog gå kanon *ler*

Annat som har hänt är att en klädbomb har exploderat i mitt rum, fattar inte hur det kunde ske ;-) men det är iallfall bäst att jag ser om de finns några överlevande...




Skolan

Idag börjar en nu kurs...Teori och metod 10p

Ska bli roligt faktiskt och sätta sig i en föreläsningsal igen med typ 60 elever och en lärare som står där framme och pratar om viktiga saker. Var ett tag sedan man hade nånting sådant.

Ska dessutom bli skönt och läsa med sin vanliga klass igen =)

Fredag

10 poäng till tagna =) Opponentskapet idag gick bra, konstigt det där man är så himla nervös innan fastän man vet att det inte är "farligt".
Nu är man hel ledig till måndag då teori och metod startar...hjälpas snart är det dags för c-uppsatsen....

Idolmys med fetaostgratinerad kyckling, klyftpotatis och fruktsallad med glass, var riktigt trevligt och gott!!

Sorry mina vänner...min msn funkar ej..har fått era meddelanden men det går inte svara...och du med rosen...give it up...

Nu ska jag hoppa i pyjamasen så sweet dreams!!

träning gör susen...

Känslan efter att ha tränat går verkligen inte beskriva, det känns så härligt! Man är trött i hela kroppen men med en skön känsla av att man gjort någonting riktigt bra!!

5 bra saker med träning?
1. Man mår bättre
2. Man får en bättre hållning
3. Man orkar mer
4. Man blir gladare
5. Man får en snyggare kropp

5 dåliga saker med träning?
1. Det är jobbigt...
2. Man svettas
3. Man får träningsvärk
4. ?
5. ?

Kommer inte på några fler...


vad har jag gjort idag?

Jo idag har ja hunnit med en hel del, steg upp vid 8, åt frukost i guldsoffan, packade upp min fullproppade väska, städade lite i mitt rum, läste igenom uppsatsen jag ska opponera på, gick till skolan med A-S, köpte ingen biljett till åverolsfesten, pratade lite med folk, höll på att bli överkörd av en traktor, gick hem med A-S, handlade mat, åt lunch, drack kaffe, läst Elle samt nu har jag skrivit opponeringen för fredag (nästan klart).

effektivitet var ordet =)

hemma igen...

Kom hem igår kväll, möttes av blåst, ishalka och en väldigt pratglad taxichaufför =) Det är faktiskt ganska trevligt å prata men de kan gå till överdrift, behövde verkligen inte få veta hela deras sjukdomshistoria.

tur att det inte är så långt från station till nackstahooden *ler*


Finito...

B-uppsatsen är klar och inskickad, så nu finns det ingen återvändo... *PANIK*


närmar sig slutet...

Jag orkar inge mer... har suttit med uppsatsen nu i 6 timmar utan paus. Men jag har tänkt göra klart den idag så de är bara å kämpa på!!!! Är mest finslipning kvar...känner mig ganska nöjd med de jag har åstadkommit =)

Annars börjar jag längta tillbaka till Sundsvall, man klarar 3 dagar här hemma sen är man less. Har ändå gått över förväntan. Tur att man har sånt tålamod. Verkar ändå som de mesta har ordnats sig (ta i trä) men jag önskar att vissa personer ibland tänkte lite längre. Är iallfall glad att några steg är tagna...

Sen har en ny familj flyttat in i huset bredvid med värsta snyggingen till son, kanske ska ta mig en tur ut med Ronja *ler* bara för friskluften förståss ;-)

...

bokstäver och siffror flyger framför ögonen...har suttit och sammanfattat 4 vetenskapliga artiklar på engelska....jag säger bara tack och lov för abstrakt!!!!


skrivandet...

Går sakta med skrivandet men bakgrunden som typ blir störst börjar iallfall vara klar...sen måste jag bara översätta artiklarna, skriva lite mer på diskussionen och typ finslipa hela arbetet...låter inte så mycket, ehhh kanske inte...ååå vad jag är less på uppsatsen just nu!! Ska göra ett sista ryck sen får de vara bra för idag!!

Ikväll blir de tre "må bra - mys filmer" med syster yster och mamma.

Hemma

Då var man hemma efter en alldeles för lång bussresa, här är allt sig likt fast ändå är allt annorlunda...
Ska bli skönt å vara här några dar trots spänningen i luften...

Har hunnit med en morgonpromenad med Ronja, världens busigaste lilla valp, frukostmys med lillasyster, provning av lite kläder som ja lämnat kvar..hittar alltid nått nytt som man inte visste man hade, ätit mormors spagetti och köttfärssås och nu har jag hamnat här å ska försöka skriva lite uppsats...
Deadline är den 7/11 16.00 bäst man lägger på ett kol...